שלום אנטרנט,
רציתי לשתף אותך במסעותי אחר הקציצה המושלמת לשנת 2016.
המסע שלי התחיל לפני כמה זמן בעיר שכוחה שנקראת חיפה, אבל אני דווקא מעוניין להתחיל מסוף הסיפור.
במהלך הזמן התחלתי לעבוד בהייטק, כמו 99% משאר אוכלוסיית בני ישראל ועברתי לתל אביב בירת האוכל והעולם !
ככל שהזמן עבר הגעתי למסקנה שאני אוהב אוכל בכלל והמבורגרים בפרט ולכן הרכבתי רשימה של 10 ההמבורגרים הכי טובים שאכלתי אי פעם.
דירוג ההמבורגרים מורכב מכמה פרמטרים שנבחרו בקפידה וצברו שנים של נסיון, כך שכל נימוק הוא רציונלי לחלוטין.
- הקציצה - מידת העשייה ואיכות הבשר
- התוספות - איזה אפשרויות היו ואיך הן השתלבו בכוח
- הלחמניה - רכות, קריספיות, טריות,
- שירות - כמה זמן צריך לחכות לקציצה
- ציפס - בטטה, רגיל , שומני, איזה רטבים
- המחיר - פחות מעניין.. גם כי לרוב אני לא זוכר אותו וגם כי רוב ההמבורגרים הם במחיר סביר של בין 50-70 שקל שזה המון, אבל כנראה שהורגלנו לשלם מלא כסף ..
אז אחרי שהבנתי שיש בי חיבה עזה לג'אנק, רתמתי את חברי הטוב "הדינמו הרוסי" ויצאנו למסע קולינרי מעניין בעקבות ההמבורגר המושלם. חברי בהתחלה התנגד בטוענה שהוא מעדיף אוכל בריא, אך מייד החזרתי אותו למוטב באמצעות תיאורי בשר נמס בפה ובייקונים חביבים משתרבבים להם והוא חזר בו כבזק.
התחלנו את מסענו בדיינר "החדש" לפחות הוא היה כזה עבורי שנקרא :
אמריקה בורגר'ס
https://www.facebook.com/america.burgers/
דיינר יחסית קטן וחביב הממוקם באלנבי 112 פינת אחד העם.
בפעם הראשונה שהגעתי לשם באתי עם אישתי המקסימה ואהבת חיי, "נערת הקאפקייקס", ישבנו על הבר ושמענו על מנת הצד המיוחדת של המקום - פרח הבצל, לכן הזמנו אותה ואכן הגיעה אלינו לאחר מעט מאד זמן המתנה,מנת בצל מטוגנת ענקית על מגש מתכת כשהבצל מסודר בצורת פרח שהעלים שלו הן קליפות הבצל שנחתך לרצועות. רצועות הבצל היו מתקתקות וקריספיות ולפי דעתי היו חלופה מרעננת לצ'יפס, שכמובן נחוץ בכל ארוחת ג'אנק למטרות נשנוש ביניים וחידוד טעמים בין ביס לביס. הבצל הוגש עם רטבים ולמרות שבהתחלה נראה לנו הגיוני לאכול את המנה עם הידיים ע"י טלישת העלים הבנו מהר מאד שעשינו טעות מרה ושאת השמנוניות יהיה קשה מאד להוריד מהאצבעות.. או שאולי זה רק אני שסובל מהפרעת ניקיון נפשית קלה.
בפעם השנייה שהגעתי לאמריקה בורגר'ס הגעתי עם יד ימיני, "הדינמו הרוסי", אז ממרום נסיוני כשהזמנו את פרח הבצל כי גם הוא שמע עליו והיה חייב לנסות, המלצתי לחברי לאכול את פרח הבצל עם סכו"ם, דבר שהתקבל בזלזול תחילה אך כמה ביסים מאוחר יותר התברר כהמלצה נבונה.
בכל מקרה מנה שהעלתה חיוך על פנינו וציפייה רבה לבאות.
בנוסף כמובן שכל אחד מאיתנו הזמין את מנת הדגל של המקום - הצ'יזבורגר (בתוספת בייקון כמובן, כי בייקון זה הדבר הכי מושלם בעולם).
לא עבר הרבה זמן וקיבלנו את ההמבורגרים ככה שהשירות היה ברמה גבוהה. הברמן היה חביב ופינק אותנו בצ'ייסרים, אני שתיתי בירה לצד ההמבורגר ובאופן כללי האווירה הייתה טובה מאד, מוסיקה טובה ולא יותר מידי רעש.
כשצללתי להמבורגר הבחנתי מייד שהרטבים כבר הוכנסו פנימה, קטשופ ומיונז מה שנתן להמבורגר טעם מעט מסחרי ו"מק'דונלדסי" . הקציצה הייתה עשויה במידה טובה (מדיום, מקסימום מדיום וול) ולא זכורה לי תלונה לגביה, אני חושב שהיא הייתה בנפח של 200גר פחות או יותר, דיי סטנדרטי.
למרות טעמם המשתלט של הקטשופ והמיונז שהוכנסו ללא בקשתנו או ידיעתנו למנה, דבר שפגם לנו מעט בהנאה, הצלחנו לחוש בטעמה של גבינת בצ'דר המעט מלוחה והבייקון הקריספי עם הקציצה העסיסית, אלה לא היו התוספות הכי חדשניות אבל הן בהחלט סיפקו את הסחורה של כל חובב בייקון מושבע שסובל מקרייבינג קל לנשנוש חזירי.
הלחמניה הייתה טרייה אך ללא יחוד מסויים דבר שהרגיש שוב קצת מסחרי, אבל כנראה שלשם המקום מנסה לקלוע.
ההמבורגר הוגש עם ירקות סטנדרטיים שהיו טריים והוסיפו עוד קצת עסיסיות למנה.
המחיר גם היה סטנדרטי ולא מוגזם מעבר למידה שאליה הורגלנו בתל אביב.
לסיכום, אמריקה בורגר'ס מספקת את החווית הדיינר עם אוכל ג'אנק ברמה גבוהה יותר מהבשר המעובד שמוגש ב"מקדונלדס" למיניהם ומעלה את הרף למקום בו הוא צריך להיות כשמדברים על אוכל מהיר.
אני לא נוטה לבקש במסעדות לעשות שינויים במנות, כי אני חש שהושקעה מחשבה במנה מצד המשורר ויש כוונה מאחורי כל מרכיב אבל אולי זה לא כזה נורא לבקש את הרטבים בצד כשמזמינים את ההמבורגר להבא.
- לקציצה שהייתה איכותית ועשויה הייטב.
- לשירות המעולה והאווירה הטובה.
- לתוספות המוצלחות למרות הקטשופ והמיונז וגם ללחמניה.
- לפרח הבצל המיוחד והשמנוני.
סהכ: 4/5.
תודה אמריקה בורגר'ס.
"עוף החול התימני"
רציתי לשתף אותך במסעותי אחר הקציצה המושלמת לשנת 2016.
המסע שלי התחיל לפני כמה זמן בעיר שכוחה שנקראת חיפה, אבל אני דווקא מעוניין להתחיל מסוף הסיפור.
במהלך הזמן התחלתי לעבוד בהייטק, כמו 99% משאר אוכלוסיית בני ישראל ועברתי לתל אביב בירת האוכל והעולם !
ככל שהזמן עבר הגעתי למסקנה שאני אוהב אוכל בכלל והמבורגרים בפרט ולכן הרכבתי רשימה של 10 ההמבורגרים הכי טובים שאכלתי אי פעם.
דירוג ההמבורגרים מורכב מכמה פרמטרים שנבחרו בקפידה וצברו שנים של נסיון, כך שכל נימוק הוא רציונלי לחלוטין.
- הקציצה - מידת העשייה ואיכות הבשר
- התוספות - איזה אפשרויות היו ואיך הן השתלבו בכוח
- הלחמניה - רכות, קריספיות, טריות,
- שירות - כמה זמן צריך לחכות לקציצה
- ציפס - בטטה, רגיל , שומני, איזה רטבים
- המחיר - פחות מעניין.. גם כי לרוב אני לא זוכר אותו וגם כי רוב ההמבורגרים הם במחיר סביר של בין 50-70 שקל שזה המון, אבל כנראה שהורגלנו לשלם מלא כסף ..
אז אחרי שהבנתי שיש בי חיבה עזה לג'אנק, רתמתי את חברי הטוב "הדינמו הרוסי" ויצאנו למסע קולינרי מעניין בעקבות ההמבורגר המושלם. חברי בהתחלה התנגד בטוענה שהוא מעדיף אוכל בריא, אך מייד החזרתי אותו למוטב באמצעות תיאורי בשר נמס בפה ובייקונים חביבים משתרבבים להם והוא חזר בו כבזק.
התחלנו את מסענו בדיינר "החדש" לפחות הוא היה כזה עבורי שנקרא :
אמריקה בורגר'ס
https://www.facebook.com/america.burgers/
דיינר יחסית קטן וחביב הממוקם באלנבי 112 פינת אחד העם.
בפעם הראשונה שהגעתי לשם באתי עם אישתי המקסימה ואהבת חיי, "נערת הקאפקייקס", ישבנו על הבר ושמענו על מנת הצד המיוחדת של המקום - פרח הבצל, לכן הזמנו אותה ואכן הגיעה אלינו לאחר מעט מאד זמן המתנה,מנת בצל מטוגנת ענקית על מגש מתכת כשהבצל מסודר בצורת פרח שהעלים שלו הן קליפות הבצל שנחתך לרצועות. רצועות הבצל היו מתקתקות וקריספיות ולפי דעתי היו חלופה מרעננת לצ'יפס, שכמובן נחוץ בכל ארוחת ג'אנק למטרות נשנוש ביניים וחידוד טעמים בין ביס לביס. הבצל הוגש עם רטבים ולמרות שבהתחלה נראה לנו הגיוני לאכול את המנה עם הידיים ע"י טלישת העלים הבנו מהר מאד שעשינו טעות מרה ושאת השמנוניות יהיה קשה מאד להוריד מהאצבעות.. או שאולי זה רק אני שסובל מהפרעת ניקיון נפשית קלה.
בפעם השנייה שהגעתי לאמריקה בורגר'ס הגעתי עם יד ימיני, "הדינמו הרוסי", אז ממרום נסיוני כשהזמנו את פרח הבצל כי גם הוא שמע עליו והיה חייב לנסות, המלצתי לחברי לאכול את פרח הבצל עם סכו"ם, דבר שהתקבל בזלזול תחילה אך כמה ביסים מאוחר יותר התברר כהמלצה נבונה.
בכל מקרה מנה שהעלתה חיוך על פנינו וציפייה רבה לבאות.
![]() |
| פרח בצל |
בנוסף כמובן שכל אחד מאיתנו הזמין את מנת הדגל של המקום - הצ'יזבורגר (בתוספת בייקון כמובן, כי בייקון זה הדבר הכי מושלם בעולם).
לא עבר הרבה זמן וקיבלנו את ההמבורגרים ככה שהשירות היה ברמה גבוהה. הברמן היה חביב ופינק אותנו בצ'ייסרים, אני שתיתי בירה לצד ההמבורגר ובאופן כללי האווירה הייתה טובה מאד, מוסיקה טובה ולא יותר מידי רעש.
כשצללתי להמבורגר הבחנתי מייד שהרטבים כבר הוכנסו פנימה, קטשופ ומיונז מה שנתן להמבורגר טעם מעט מסחרי ו"מק'דונלדסי" . הקציצה הייתה עשויה במידה טובה (מדיום, מקסימום מדיום וול) ולא זכורה לי תלונה לגביה, אני חושב שהיא הייתה בנפח של 200גר פחות או יותר, דיי סטנדרטי.
למרות טעמם המשתלט של הקטשופ והמיונז שהוכנסו ללא בקשתנו או ידיעתנו למנה, דבר שפגם לנו מעט בהנאה, הצלחנו לחוש בטעמה של גבינת בצ'דר המעט מלוחה והבייקון הקריספי עם הקציצה העסיסית, אלה לא היו התוספות הכי חדשניות אבל הן בהחלט סיפקו את הסחורה של כל חובב בייקון מושבע שסובל מקרייבינג קל לנשנוש חזירי.
הלחמניה הייתה טרייה אך ללא יחוד מסויים דבר שהרגיש שוב קצת מסחרי, אבל כנראה שלשם המקום מנסה לקלוע.
ההמבורגר הוגש עם ירקות סטנדרטיים שהיו טריים והוסיפו עוד קצת עסיסיות למנה.
המחיר גם היה סטנדרטי ולא מוגזם מעבר למידה שאליה הורגלנו בתל אביב.
![]() |
| דה צ'יזבורגר |
לסיכום, אמריקה בורגר'ס מספקת את החווית הדיינר עם אוכל ג'אנק ברמה גבוהה יותר מהבשר המעובד שמוגש ב"מקדונלדס" למיניהם ומעלה את הרף למקום בו הוא צריך להיות כשמדברים על אוכל מהיר.
אני לא נוטה לבקש במסעדות לעשות שינויים במנות, כי אני חש שהושקעה מחשבה במנה מצד המשורר ויש כוונה מאחורי כל מרכיב אבל אולי זה לא כזה נורא לבקש את הרטבים בצד כשמזמינים את ההמבורגר להבא.
- לקציצה שהייתה איכותית ועשויה הייטב.
- לשירות המעולה והאווירה הטובה.
- לתוספות המוצלחות למרות הקטשופ והמיונז וגם ללחמניה.
- לפרח הבצל המיוחד והשמנוני.
סהכ: 4/5.
תודה אמריקה בורגר'ס.
"עוף החול התימני"


אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה